HOME
Bosnian(Bosnia and Herzegovina)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - ItalyTurkish (Turkiye)
FACEBOOK
Home Aražmani i pravila
Aražmani i pravila

U skladu sa vašim željama i naše usluge su fleksibilne. Nudimo vam kompletnu uslugu koja obuhvata prevoz od aerodroma Sarajevo, prevodioca, vodiča, organizovanje lova, smještaj, hranu, iznajmljivanje oružja i kerova, brigu o trofejima.

Naravno, uvijek možete odabrati i samo dio navedenih usluga. Lovne aranžmane organizujemo za pojedinačne lovce te male i velike lovačke grupe. Za sve „lovce“ sa teleobjektivom sa zadovoljstvom organizujemo foto-lov.

Slobodno nam povjerite svoje lovačke želje a mi ćemo znati kako da ih ostvarimo!


Pravila lova:

Odstrel divljači se može izvršiti na osnovu sklopljenog sporazuma po kojem su prihvaćeni uslovi ovog cjenovnika uz prethodno odobrenje pratioca. Samovoljno izvršen odstrel naplaćuje se po dvostrukoj cijeni odstrelne takse procijenjene vrijednosti divljači. Odstrel divljači navedene u narednoj tabeli dozvoljava se samo lovačkom puškom izolučenih cijevi čiji je najmanji kalibar, težina zrna i udarna snaga slijedeći:

 

Vrsta divljači Najmanji
kalibar (mm)
Najmanja
težina zrna (gr)
Najmanja udarna
snaga (J/m)
medvjed, divlje svinje 7,00 10,50 2,450 J / 150m
divokoze, srndać i vuk 6,17 5,0 2100 J / 100m

 

Odstrel ostalih vrsta divljači (veliki tetrijeb, lisica, kuna zlatica i bjelica, divlja mačka i jazavac) može se vršiti lovačkom puškom sačmaricom uz upotrebu municije u kojoj je sačma veličine 4 mm i krupnija. Trofeji odstrijeljene divljači ocjenjuje se po obrascu Međunarodnog savjeta za lovstvo i uzgoj divljači (CIC). Kod ocjene svih trofeja srndaća i jelena lopatara od težine rogova odbija se 10%.

 

 

 

Najmanja dužina zrna (gr)